Het Landgoed

Landgoed Hoenderdaell is gevestigd in de Anna Paulownapolder. Het landgoed staat midden in een natuurgebied van 75 hectare dat oorspronkelijk deel uitmaakte van het Waddengebied. Na een bezoek aan het dierenpark kunnen natuurliefhebbers genieten van een wandeling door dit stiltegebied.

Doordat de natuur hier vrij is van menselijke invloeden, kunnen bloemen en planten hier goed groeien. Ook heeft het verleden invloed gehad op de bloemen- en plantengroei in dit gebied. Zo werd het achterste deel van het stiltegebied in de middeleeuwen afgegraven en later  opgevuld met zeeslib, waardoor de zee invloed heeft gekregen op de begroeiing. Bovendien zijn er door de afgravingen en ophogingen hoogteverschillen ontstaan, wat een grote diversiteit aan flora oplevert.

Ook dieren kunnen in het stiltegebied hun eigen gang gaan. Nandoes en Schotse Hooglanders lopen er vrij rond. Wandelaars kunnen vossensporen en broedende vogels ontdekken en aan de waterkant van het Oude Veer is het werk van verschillende knaagdieren te zien. Kortom: voor natuurliefhebbers zal elke wandeling door dit Noord-Hollandse stiltegebied een nieuwe ervaring zijn.

het landgoed - dagje uit noord holland

Schotse hooglander met jong voor web